NYHED

Nyt miljøvenligt koncept: Å-festival skifter crossere ud med heste

I 2020 skifter festivalen navn til “Ø-festival”, og lancerer allerede i år et nyt og mere bæredygtigt koncept for at mindske CO2-aftrykket

Økologi og bæredygtighed er blandt den danske befolkning blevet et tema, der er på alles læber.

Nu tager Å-festival et stort skridt i denne retning. Formand for Å-festival, Leif Larsen, fortæller, at tanken om bæredygtighed ikke er ny, men har været et tilbagevendende tema i komitéen i mange år:

“Selvom jeg selv er konventionel landmand, så må jeg blot erkende, at tanken om en økologisk og bæredygtig festival, har taget mig med storm. Vi er jo en festival med mange unge mennesker, og som kristne har vi et særligt ansvar for, at gå foran i klimadebatten. I bibelen læser vi helt konkret, hvordan Gud sætter mennesket til at herske over jorden. Det ansvar, mener vi, vi bør tage alvorligt.  Derfor er vi selvfølgelig meget stolte af at kunne præsentere Ø-festival.”

Nye tiltag skal sikre fremtiden
Der er blevet investeret mange penge i det nye koncept, som skal bære Å-festival ind i fremtiden.

Konceptet ender ud i helt konkrete tiltag som blandt andet er, at man har investeret i regnvandsopsamling, der skal udnyttes som vandressource til toilet og bad under festivalen. Det forventes at  regnvandet kan dække op til 80% af det samlede vandforbruget under festivallen.

Desuden forventes det at den helstegte pattegris vil blive udfaset og blive erstattet med 100% plantebaseret kød i løbet af de næste tre år, ligesom man i stedet for crossere fremover vil bruge heste, når folk skal ledes ind på pladsen.

Disse tiltag er et forsøg på at leve op til FN’s 17 verdensmål og mindske festivalens CO2-aftryk.

Jesus er stadig centrum
Formanden lover dog, at forandringerne ikke vil kunne mærkes på festivalens kernemission:

“Vores mål er stadig det samme: På Ø-festival er Jesus i centrum, ved at du er omgivet af musik, lovsang og fællesskab. Adam og Eva var jo tydeligvis vilde med frugt – og der har vi noget til fælles”, siger formanden i en afsluttende bemærkning med et smil.

Å-festival er Danmarks største kristne festival og afholdes hvert år i pinsen, som i år ligger fra den 7.-10. juni