»Så så man lige mig« – Tema for Å-festival 2019

Tema til Å-festival 2019: »Så så man lige mig«

Der har aldrig været så mange billeder før, som der er i den tid, vi lever i, og vores øjne bliver konstant udsat for impulser. Det gælder både for vores fysiske øjne, men også for “troens øje”. I dagens Danmark gælder det desuden ofte om at fremvise det lækreste og fedeste image på Snapchat, Instagram og Facebook, uanset om det så er sandt eller falskt. I sansevirvaret er det så let at blive overset.

Hvor kan vi i sandhed bliver set og elsket, og hvordan undgår man at miste fokus i dette sansevirvar?

I løbet af Å-festival vil der være talere, bibeltimer, seminarer m.m., som sætter fokus på det med at blive set og selv at se. Seminarerne vil bl.a. handle om dåb, sex og identitet, fordømmelse og meget andet.

Den røde tråd gennem talerne

Forkyndelsen i år tager udgangspunkt i føromtalte virkelighed, og der er nogle helt centrale pointer at hente i forhold til disse ting i Bibelen. I Bibelen får vi nemlig lov at hvile øjnene på ham, som er “Guds udtrykte billede”: Jesus. Han viser os, hvem Gud er, og hvordan han ser og elsker det enkelte menneske.

Alle talerne tager udgangspunkt i tekster, der handler om personer, der ses af eller ser Jesus:

  • Jesus ser (Mark 2,13-17)
  • Jesus gennemskuer (Joh 4,1-42)
  • Jesus elsker (Luk 7,36-50)
  • Jesus sender (Luk 24,36-49)
  • Jesus viser sig (Joh 20,24-29)
  • Jesus er forbillede (Joh 13,1-17)

Vores håb er, at du i år også må erfare, at du er set og elsket af Gud, og at det må sætte dig i bevægelse med at se andre mennesker, som værdifulde skabt af Gud.

“Salige er de, som ikke har set og dog tror.” (Joh 20,29b)