Seminarer 2016

Seminar Å-festival 2016

Lørdag kl. 13.30

(Hallen) Seriøst?! Skal vi tro på Gud eller Darwin?

Kristian Østergaard

Kristian Østergaard. Biolog og gymnasielærer.

Mange danskere har i dag en forestilling om, at naturvidenskaberne og særligt evolutionsteorien har vist, at det er naivt at tro på Gud som verdens skaber. Men holder det? Og hvad siger vi som kristne, når vi møder en holdning om, at kristendommen er en forældet tro på virkeligheden?

 

 

 

 

 

 

 

(Cafételtet) Seriøst?! Skal vi ikke male lidt sammen?

Pernille Poulsen

Pernille Poulsen

Gud skabte os til at være kreative. Kreativitet handler ikke om at være talentfuld. Derimod er det en måde at udtrykke vores forhold til vores himmelske far, den største kunstner. Gud ønsker at møde os i vores kreativitet. Kunst er til Guds ære!
Der vil blive tid til under seminariet til selv at være kreativ og ære Gud gennem kunst.

 

 

 

 

 

 

Lørdag kl. 15.00

(Dagmar Bio) Seriøst!? Hvad skal vi med IM i fremtiden?!

Jens Medom Madsen.0018

Jens Medom Madsen, Generalsekretær i Indre Mission.

Hvad ville der egentlig ske, hvis IM forsvandt i dag? Ville det ændre noget for missionens og kirkens liv i Danmark? På seminaret vil der være oplæg og debat om muligheder og visioner for IM. Brug din stemme i en udviklende samtale og debat, så der skabes gode ideer til fremtiden for IM.

 

 

 

 

 

 

 

(Hallen) Seriøst!? Skal vi ikke snakke om sex? 

Christina Madsen

Christina Madsen, ansat ved AdamogEva.dk

Vores seksualitet er en enorm vigtig del af os og en gave fra Gud. Derfor skal vi bruge den på den bedste måde. Vi ser nærmere på hvad Bibelen siger om seksualitet, hvordan kærester passer godt på hinanden, sexforskrækkelse, porno m.m.

Der vil være mulighed for at stille anonyme spørgsmål.

 

 

 

 

 

 

Søndag kl. 14.45

(Hallen) “Seriøst?! Må man noget som kristen?” 

Peter Højlund

Peter Højlund, Ungdomskonsulent i IMU

Måske har du hørt nogen sige “Gud har gjort mig fri”, men i virkeligheden føler du, at Gud sætter flere restriktioner op omkring dit liv. Dette seminar skal handle om gråzonerne (rygning, alkohol, diskotek, tatoveringer…?) reglerne og friheden som kristen, og det kan forhåbentlig være med til at give inspiration og ro til at leve et liv som kristen i hverdagen.

 

 

 

 

 

 

(Dagmar Bio) Seriøst!? – Er den lovsang godt skrevet?

Peter Ringgaard

Velkommen til et dialogseminar om lovsang. Vi skal bl.a. snakke om følgende spørgsmål: Hvad er en god lovsang, og hvad er kriterierne? Hvad er godt at overveje, når vi vælger, hvad vi synger sammen? Kærlighedssprog og lovsang, har det en sammenhæng? Hvordan bliver lovsang/lovprisning brugt i Bibelen?

 

 

 

 

 

 

Søndag kl. 16.00

(Hallen) Seriøst?! Hvorfor er det nogle gange så svært at være mig?

Christian Bæk

Christian Bæk, Psykolog og fritidsansat i Agape

Livet som ung kan være sjovt og spændende, men nogle gange også forvirrende, svært og uoverskueligt. Til seminaret skal vi snakke om, hvorfor mange unge kæmper med selvværdet. Hvad er egentlig almindeligt, og hvad kan man gøre ved det?

 

 

 

 

 

 

 

(Dagmar Bio) Seriøst!? Får du svar, når du beder?

Miriam Randi Larsen 2

Miriam Randi Larsen, BA i teologi og bønsinspirator i Århus Bykirke.

Beder du til Gud? Hvis du gør, forventer du så, at han svarer? Og hvordan er det nu lige, at man opdager, hvis Gud svarer på ens bøn? Hvis altså han svarer. Og hvorfor skal man overhovedet bede? Det glæder jeg mig til at blive klogere på og udforske sammen med jer!